Novi ciklus likovnih radionica za djecu u Tivtu

JU Muzej i galerija Tivat započinje novi ciklus likovnih radionica za djecu “Mali čuvari kulturne baštine – Živo nasleđe” i time obilježava međunarodnu manifestaciju “Dani evropske baštine”.

Za učešće u prvoj radionici, koja će biti održana u subotu, 23. septembra u 11 sati, mogu se prijaviti sva zainteresovana djeca uzrasta od 9 do 15 godina.

“Djeca će imati priliku da se kroz razne likovne tehnike upoznaju i uče o nematerijalnim kulturnim dobrima Crne Gore. Radionicu će voditi muzejski pedagog Zoran Kruta, a prijave se mogu poslati na e-mail adresu: [email protected], broj telefona: 032/674-591 i 067/ 930-899. Broj mjesta je ograničen”, saopšteno je iz Muzeja i galerije Tivat.

Manifestacija Dani EU baštine u Crnoj Gori obilježava se, kako su najavili, od 25. do 30. septembra sa ovogodišnjom temom „Živo nasljeđe“.

“Projekat koji obuhvata izložbu, radionice, igru memorije sa predstavama nematerijalnih kulturnih dobara Crne Gore, izradu kolaža i murala sa predstavom nematerijalnog kulturnog dobra finansijski je podržalo Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.  JU Muzej i galerija Tivat od novembra 2022. godine u kontinuitetu promoviše Konvenciju za zaštitu nematerijalnog kulturnog nasljeđa 2003-2023”, saopštili su iz Muzeja i galerije.

Izvor: Radio Dux

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply