Ministarstvo prosvjete: Hotelski čuvar nogom udario učenika, a on se mahinalno okrenuo i uzvratio

Uprava tivatske Srednje mješovite škole Mladost preduzeće mjere u skladu sa svojim nadležnostima kako bi se skinula mrlja sa imena učenika, škole i njenih nastavnika. Prema vinovniku incidenta, škola će preduzeti vaspitne mjere, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete povodom incidenta koji se dogodio na maturskoj ekskurziji u Italiji.

Ministarstvo prosvjete je, kako su naveli, odmah postupilo u okviru svojih nadležnosti i zatražilo izjašnjenje direktora o pomenutom slučaju.

“Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili od direktorice škole, maturanti JU SMŠ “ Mladost” Tivat, boravili su na maturskoj ekskurziji u Italiji u periodu od 11. do 18. septembra. Tokom boravka u Italiji, u mjestu Montekatini, došlo je do incidenta u kojem je, po sopstvenom priznanju, učestvovao maloljetni učenik JU SMŠ “Mladost” Tivat. Incident se dogodio ispred hotela u kojem su učenici boravili”, naveli su iz Ministarstva.

Maturanti su, kako je saopšteno, uz dozvolu svojih nastavnika otišli do obližnje prodavnice i prilikom povratka hotelski čuvar je jednog od učenika udario nogom u svrhu smirivanja navodno bučnih maturanata. “Udareni učenik se mahinalno okrenuo i uzvratio udarac čuvaru nakon čega se vratio sa ostalima u hotel. Ekskurzija je sjutradan nastavljena nesmetano planiranim programom i po povratku učenika iz Verone u večernjim satima tri učenika su pozvana na informativni razgovor u policiju na koji su otišli u pratnji svojih profesora. Učenici koji su pozvani na razgovor nisu učestvovali u incidentu već su označeni kao “prisutni na mjestu događaja” i italijanska policija ih je te noći i legitimisala”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nakon toga, ekskurzija je nastavljena po planu i programu i maturanti su se juče poslije podne nesmetano vratili u Tivat.

“Napominjemo da učenik koji je učestvovao u incidentu nije pozvan na bilo kakav razgovor od strane italijanske policije. Uprava SMŠ Mladost iz Tivta će povodom ovog nemilog događaja preduzeti mjere u skladu sa svojim nadležnostima kako bi se skinula mrlja sa imena učenika, škole i njenih nastavnika. Prema vinovniku incidenta, škola će preduzeti vaspitne mjere”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply