Uhapšena direktorica OŠ “Maršal Tito” u Ulcinju

Foto: Ul-info

Direktorica Osnovne škole “Maršal Tito” u Ulcinju Medina Čoba (51) uhapšena je sinoć u tom gradu zbog sumnje da je počinila krivično djelo prevara, potvrđeno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije.

Kako je rečeno u policiji, Čoba se sumnjiči da je u posljednja tri mjeseca prevarila M.M. iz Ulcinja, koji privremeno boravi i radi u SAD.

M.M. joj je isplatio 13.710 eura i 5.089 dolara za rezervaciju avionskih karata za njegovu porodicu, ali ih nije dobio.

“Prijavljena nije obezbijedila navedene karte, te je oštećeni bio primoran da kupi druge, a ujedno, nije mu vratila uplaćeni novac, te se ovim radnjama stiču elementi krivičnog djela prevara”, rečeno je nezvanično našem portalu iz policije.

Brojne optužbe na račun direktorice

Podsjećamo, Čoba je ranije bila optuživana od strane nevladinog udruženja “Roditelji Ulcinja” da ne radi u skladu sa zakonom.

Pored ostalog, u tom udruženju su tvrdili da Čoba krši zakon po tome što je ovlašćena zastupnica OŠ “Maršal Tito”, a u isto vrijeme i jedne turističke agencije. Po zakonu, ističu oni, to nije moguće.

Ipak, Prosvjetna inspekcija, kako oni naglašavaju, nije uočila nijednu od tih nepravilnosti.

“Prosvjetna inspektorka Dijana Magdelinić nije ništa konstatovala, niti je odgovorila ni na jedno bitno pitanje”, saopštili su u avgustu prošle godine iz tog udruženja.

Nepravilnosti u školi

Istakli su i da je kao direktorica, kršila niz zakonskih propisa, a da je prosvjetna inspektorka koja je posjetila tu ustanovu “zažmurila” na sve nepravilnosti.

“U školi su izdata svjedočanstva prije održavanja sjednice Nastavničkog vijeća, što je protivzakonito. Direktorica se ne pridržava godišnjeg plana rada i pratećih dokumenata, niti vodi brigu o pedagoškoj dokumentaciji”, ističu oni.

Pritom, jedno lice, kako navode, konstantno ima neovlašćen pristup dokumentima škole u kancelariji sekretara.

“Neovlašćeno radi i jedno lice kao porter, odnosno obezbjeđenje, jer to radon mjesto nije sistematizovano. No, njegova se zarada podmiruje iz sredstava škole. Pritom, određeni broj zaposlenih je primao, a neki i dalje primaju duple zarade za različita radna mjesta, i to bez saglasnosti ministarstva”, naveli iz tog udruženja.

Zbog svega toga, kako dodaju, došlo je do ispisa većeg broja učenika, naročito iz odjeljenja koja nastavu pohađaju na crnogorskom, odnosno srpskom jeziku.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply