Mojkovac i Kolašin u subotu domaćini Porodičnog karavana

Roditelji i djeca iz Mojkovca i Kolašina, naredne subote moći će da učestvuju u raznovrsnim edukativno-kreativnim sadržajima Porodičnog karavana. Informisaće se o nekoliko važnih tema za rast i razvoj djece ali biti uključeni u radionice, NTC aktivnosti i animatorske tačake.

Porodični karavan, u okviru kojeg se za djecu organizuju edukativno-zabavni sadržaji, a roditelji informišu o važnim temama koje se tiču razvoja i zdravlja namlađih, posjetiće naredne subote, 16. septembra  Mojkovac i Kolašin.

Karavan će na gradskim trgovima biti od 11h odnosno 16 sati, a u slučaju loših vremenskih prilika karavanska dešavanja će biti održana u prostorijama centara za kulturu Mojkovac i Kolašin. Program za djecu i roditelje u Mojkovcu počinje u 11 sati, i nakon dvosatnog druženja putuje u Kolašin, gdje će boraviti od 16 do 18h.

Porodični karavan dio je projekta koji udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa UNICEF-om, a uz podršku EU. Cilj je uključivanje zajednice u stvaranje uslova za optimalan rast i razvoj djece u Crnoj Gori. U toku ovog projekta planirano je nekoliko različitih tematskih aktivnosti koje će doprinijeti informisanju roditelja o važnim temama koje se odnose na rast i razvoj djece – ishrana, dojenje, imunizacija, prevencija i zdravi stilovi života.

Porodični karavan na put kreće svake subote, do 25. novembra, a plan je da svaki put obiđe po dva grada i da se tokom posjete organizuje mini porodični događaj. U toku dvosatnog programa održavaju se animatorske tačke i kreativno – edukativne radionice za djecu, a karavanski tim roditelje upoznaje sa ključnim stavovima struke u vezi sa rastom i razvojem djece i informisati ih gdje mogu dobiti provjerene i tačne informacije o tim temama.

U toku dvosatne posjete Karavana, ljekari Instituta za javno zdravlje su roditeljima na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice u vezi sa ishranom, imunizacijom, zdravim stilovima života.

Nakon toga se za djecu i roditelje organizuju radionice i animatorske tačke, pa mališani imaju priliku da uposle prstiće kroz kreativno izražavanje koristeći papir u boji, flomastere, makazice… Dio karavanskog tima čine i NTC predavači koji realizuju niz stimulativnih aktivnosti za djecu sa ciljem učenja kroz igru i razvoja potencijala kod djece. Poseban kutak je opremljen didaktičkim kockama i Sova igračkama koje su posebno dizajnirane za mlađu djecu, u cilju razvoja spretnosti, logike, krupne i fine motorike.

Animatori Rent a party Montenegro će kroz animatorske tačke i igru sa djecom raditi na snaženju saradnje, timskog duha, i promociji ranog razvoja.  

Porodični karavan je prošle sedmice posjetio Plužine I Nikšić, a izvještaj o tome možete pronaći na linku –

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply