Do kraja mjeseca u JPU “Ljubica Popović” upis za program pripreme za školu

Podgorička Javna predškolska ustanova “Ljubica Popović” i ove godine u toku septembra organizuje upis djece predškolskog uzrasta u kraći program – priprema djece za školu. Za sada su sa radom počele grupe u Zvjezdicama i Suncokrilima, a kako je kazala direktorica ustanove Vesna Nikolić, očekuju zainteresovane da se prijave i u ostalim vrtićima.

“Kvalitet ovog programa je u tome što se svakodnevno tri sata realizuje vaspitno – obrazovni rad u manjim grupama. Benefiti za dijete koje nije redovno pohađalo vrtić su nemjerljivi s obzirom na to da se ono prije svega socijalizuje u društvu vršnjaka i ujedno priprema za polazak u školu. Ovim programom je planirano sticanje svih onih znanja i vještina koje su djetetu potrebne da uspješno i sa jednakim mogućnotima krenu u školu. Trenutno postoji interesovanje za ovaj program u Zvjezdicama i Suncokrilima, pa je i počeo sa radom. Očekujemo zainteresovane i u ostalim vaspitnim jedinicama, jer imamo mogućnosti za to”, rekla je Nikolić.

Prijave je moguće slati na mail [email protected]. Ovaj program je besplatan, a realizuje se svakodnevno od 16 do 18.30 časova. U grupama je do dvadesetoro djece.

“Kroz područja aktivnosti – govorno-jezičke, matematičko -logičke, umjetničke, socio- emocionalne, manipulativne, fizičko-zdravstvene, upoznavanje okoline, djeca stiču potrebna znanja i vještine, kao dobar preduslov za buduća dobra postignuća u školi”, kazala je Nikolić.

Izvor: Dan

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply