Gradski prevoz ipak nije besplatan

Iako je bilo najavljeno da će od 4. septembra pa do kraja mjeseca prevoz gradskim autobuskim linijama biti besplatan za sve građane, jutros su ipak naplaćivane karte i tražene mjesečne kartice svim putnicima.

V.d. sekretara Sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović najavio je gostujući u Bojama jutra da će prevoz linijama koje organizuje Glavni grad biti besplatan za sve, a ne samo za učenike.

Redakciji CdM-a se javilo nekoliko građana koji su se požalili da su danas morali da plate autobusku kartu.

“Zašto se građanima danas naplaćuje gradski prevoz, kada je rečeno da će čitavi septembar biti besplatno za sve građane”, pita se jedan građanin.

Mještanka Dajbaba Jadranka takođe se jutros neprijatno iznenadila kada je iz svog džepa morala da plati kartu.

“Konačno dobismo autobus poslije tri godine, ali nismo ništa uradili kad on ne prolazi pored Osnovne škole Oktoih i ostalih škola, gdje uči veliki broj djece iz ovog naselja. Još jedno neprijatno iznenađenje me dočekalo jutros kada sam krenula na posao. Iako su rekli da će karte biti besplatne za septembar, morala sam da je platim. Ovo je zastiđe, sprda li se neko sa nama?”, pita ova gospođa.

CdM je pitao Glavni grad zašto nije ispunio dato obećanje, pa očekuju odgovor i objašnjenje gradsje uprave.

Kako je ranije najavljeno iz Glavnog grada, od danas 4. septembra do kraja mjeseca građanima Podgorice biće obezbijeđene besplatne karte za prevoz gradskim autobusima preduzeća Putevi, dok će osnovci i srednjoškolci uslugu besplatnog prevoza imati do kraja školske godine, odnosno do 30.juna.

“U prethodnom periodu Sekreterijat za saobraćaj i preduzeće „Putevi“ d.o.o koje upravlja prevozom putnika u linijskom prevozu su shodno planu i programu linija, ali i zahtjevima građana radili na širenju saobraćajne mreže, te uveli nove linije: L-15 od Starog aerodroma prema Marezi, L- 16 od Trga golootočkih žrtava prema Dahni, L- 33 od Beri do Moskovske ulice i one će ići na vremenski period od 20 ili 30 minuta. Takođe uvedene su i linije koje će ići na sat vremena: L-23 od Trga golootočkih žrtava ka Veljem brdu i L-30 od Autobuske stanice do Kuće Rakića”, kazao je ranije v.d. sekretara za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović.

Kako je istakao po važećem planu postoje linije koje su imale maršrutu kojim se kretao gradski prevoz, ali će na zahtjev sugrađana tokom septembra biti produžene, te određena i nova autobuska stajališta.

Skupština Glavnog grada usvojila Odluku o besplatnom prevozu učenika tokom cijele školske godine, pa samim tim osnovci i srednjoškolci se mogu prijaviti do 25. septembra na posebnom šalteru u zgradi Skupštine Glavnog grada (ulaz sa Trga nezavisnosti) svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Na zvaničnoj stranici Glavnog grada prije šest dana je objavljeno saopštenje, u čijem je naslovu napisano “u septembru besplatan gradski prevoz za sve građane”. Međutim, to saopštenje više nije dostupno na ovoj starnici.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply