U zajedničkoj komunikaciji škola i Glavnog grada obezbijediće sve što je potrebno za izradu kartica

Predstavnici obrazovnih ustanova i Glavnog grada iskoristiće septembar da u neophodnoj komunikaciji obezbijede sve što je potrebno za izradu đačkih kartica, kako bi svaki učenik sa teritorije Podgorice imao besplatan prevoz do škole. To je dogovoreno danas na sastanku  predstavnika Ministarstva prosvjete i Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, tom prilikom bilo je riječi i o međugradskom prevozu, posebno zbog činjenice da veliki broj učenika sa teritorije Glavnog grada putuje u susjedne opštine Golubovci, Danilovgrad i Tuzi.

Sastanku su u ime Ministarstva prosvjete prisustvovali Goran Radević, direktor Direktorata za visoko obrazovanje, zadužen za učenički standard, Slobodan Savović, direktor Direktorata za srednje obrazovanje i Tatjana Ilić, savjetnica u Direkciji za učenički i studentski standard, dok su Glavni grad predstavljali sekretar Sekretarijata za saobraćaj Ninislav Kaluđerović sa saradnicima i Radoš Zečević, direktor preduzeća Putevi d.o.o.

“Prema Odluci Glavnog grada korisnici prava na besplatan prevoz su učenici osnovnih I srednjih škola koji imaju prebivalište, odnosno odobren stalni boravak na teritoriji Glavnog grada Podgorice, a koriste linijski prevoz putnika. Dogovoreno je da se tokom septembra izvršiti neophodna komunikacija između obrazovnih ustanova i Glavnog grada, te da će se taj period iskoristiti za pravljenje đačkih kartica  kako bi svaki učenik sa teritorije Glavnog grada imao besplatan prevoz do škole”, saopšteno je iz Ministarstva.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply