Drugi upisni rok za buduće srednjoškolce počinje 14. avgusta

Upis učenika u prvi razred srednjih škola, u drugom roku, počeće 14. avgusta, a prijave će se kao i do sada podnositi elektronskim putem posredstvom portala www.upisi.edu.me. Budućim srednjoškolcima na raspolaganju je još oko 3.200 slobodnih mjesta.

Kako se navodi u naknadnom konkursu, koji je raspisalo Ministarstvo prosvjete, pravo da se prijave imaju kandidati koji su završili osnovnu školu i nijesu stariji od 17 godina.

Učenici mogu podnositi prijave 14, 15. i 16. avgusta (od 0 do 24 časa) i 17. avgusta do 15 časova. Svi oni koji prvi put koriste aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruju.

Kao i do sada, u toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 časova objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 časova toga dana, radi njihovog informisanja.

Kompletan tekst naknadnog konkursa, sa detaljima u kojim školama ima mjesta za upis, možete vidjeti na ovom LINKU.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva prosvjete, u školskoj 2022/2023. godini osnovnu školu završilo je 7.538 učenika, od čega je 276 pohađalo nastavu na albanskom jeziku. Osnovnu školu u privatnim osnovnim školama na engleskom jeziku završila su 52, a na ruskom jeziku 28 učenika. Ukupan broj mjesta za đake prvog razreda srednjih škola, uoči prvog upisnog roka u junu, bio je oko 9.000.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply