Podrži akciju “Podijelimo, jer zajedno možemo više”

Udruženje Roditelji pokreće i ove godine humanitarnu akciju „Podijelimo, jer zajedno možemo više“, u toku koje pomaže djeci iz socijalno ugroženih porodica iz cijele Crne Gore da se pripreme za početak nove školske godine.

Partner Udruženju u realizaciji 13. po redu akcije je i ove godine Fondacija „Čini dobro“, koja će donirati novac za više od 200 školaraca, ali i pomoći u prikupljanju donacija aktiviranjem ONLINE PLATFORME putem koje svi zainteresovani mogu donirati novac u samo nekoliko klikova.

Akcija je usmjerena na pružanje pomoći djeci koja su uključena u programe Podrška pri učenju i Učionica družionica, kroz koje udruženje Roditelji radi na unapređenju njihovog obrazovanja, socijalne integracije i razvoja tokom školske godine. 

Akcija počinje sjutra, a trajaće do 1. septembra.

Prošle godine smo opremili 805 djece kojoj je bila potrebna ova vrsta podrške, a na našoj su evidenciji. Očekujemo da će se i ove godine dodatno za pomoć prijavljivati porodice koje nijesu u mogućnosti da kupe potreban materijal za školarce pa se nadamo dobrom odzivu tokom akcije“, kazala je koordinatorka programa Učionica družionica u udruženju Roditelji, Tanja Ašanin.

U Fondaciji „Čini dobro” su svjesni da mnoga djeca žive u teškim uslovima, i da je početak školske godine mnogo stresan za njihove roditelje. Zbog toga, od osnivanja, Fondacija „Čini dobro“ sa velikom predanošću podržava akciju „Podijelimo, jer zajedno možemo više“.

“Ovom humanitarnom akcijom pomažemo onima kojima je najpotrebnije, pa je Fondacija „Čini dobro“ donirala novčani iznos od pet hiljada eura. Osim toga, otvaranjem platforme za donacije na našem sajtu omogućili smo pravnim i fizičkim lica da na jednostavan način doniraju  sredstva za Akciju i tako pokažu solidarnost i saosećajnost. Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, imaće veliki značaj za ostvarenje ciljeva. Na ovaj način, želimo da  porodice i djeca osjete podršku naše zajednice i uvjere se da nijesu sami”, istakla je direktorica Fondacije „Čini dobro“, Marija Manja Jovović.

Platforma za donacije će biti otvorena od 1. do 31. avgusta.

Jovović je pozvala sve ljude dobre volje da se pridruže akciji i da zajedno pokažemo snagu humanosti.

“Vaša podrška će doprinijeti stvaranju boljih uslova za djecu koja se suočavaju s teškoćama, omogućiti im bolje obrazovanje i šansu za svijetlu budućnost”, navela je ona.

Osim novčanih donacija putem online platforme, zainteresovani mogu da doniraju i pribor, sveske, torbe… direktno u prostorije Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, radnim danima od 9 do 15 sati, nakon čega će ih Udruženje distribuirati porodicama koje su se obratile za pomoć.

Donatori iz ostalih gradova mogu kontaktirati Udruženje na broj telefona 020 221 000, kao i putem mejla [email protected].

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply