Počelo prijavljivanje za besplatnu ljetnju školu za budvanske učenike

Besplatna ljetnja škola More znanja, namijenjena djeci koja pohađaju osnovne škole na teritoriji Opštine Budva, biće održana od 14. do 19. avgusta u prostorijama Osnovne škole “Mirko Srzentić” u Petrovcu..

Za djecu, koja su završila treći, četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred u prošloj školskoj godini, obezbijeđen je prevoz, hrana, osvježenje i materijal za rad.i fokusirana je na primjenu savremenih metoda rada s posebnim naglaskom na naučne i tehnološke inovacije u edukaciji. Cilj škole je da unaprijedi nivo znanja kod djece kroz zabavno, ali i obrazovno iskustvo tokom ljetnjeg raspusta.

Ideja Osnovne škole “Mirko Srzentić” iz Petrovca odobrena je na konkursu Fonda za inovacije kroz Javni poziv za podsticanje inovacione kulture i organizaciju edukacije u oblastima pametne specijalizacije.

Polaznici će imati priliku da uče kroz interaktivne radionice, timski rad i razne kreativne zadatke.

“Stručni i posvećeni nastavnici iz Budve i Petrovca osiguraće da se svako dijete osjeća podržano i da svako dijete bude podstaknuto za rad. Naša želja je da podstaknemo kreativnost, razmišljanje “van okvira” i stvorimo pozitivan stav prema učenju kada je u pitanju nastava matematike, fizike, informatike, književnosti, engleskog jezika, umjetnosti, ekologije i komunikacije”, saopšteno je iz škole.

Zainteresovana djeca se mogu prijavljivati do 7. avgusta, a selekcija će se sprovesti isljučivo na osnovu motivacije učenika. Broj polaznika je ograničen.

“Vjerujemo da je važno da djeca steknu praktične vještine i razviju kritičko razmišljenje, kao i da se osjećaju ohrabrenim za istraživanjem novih područja. Ljetna škola More znanja je takođe prilika da upoznaju nove prijatelje, steknu nezaboravna iskustva i pripreme se za izazove koje ih očekuju u novoj školskoj godini. Radujemo se što ćemo uz vašu podršku realizovati ovaj inovativni projekat”, poručuju iz OŠ “Mirko Sezentić”.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply