Bjelopoljska Opšta bolnica dobija jednu od najbolje opremljenih pedijatrija

U bjelopoljskoj Opštoj bolnici danas će biti otvoreno jedno od najmodernijih pedijatrijskih odjeljenja u Crnoj Gori, koje će malim pacijentima biti na raspolaganju 24 sata dnevno.

“Novo Odjeljenje pedijatrije sadrži dnevnu bolnicu, polu-intenzivnu i intenzivnu njegu, bolesničke sobe, sopstveni vešeraj, igraonicu, slanu sobu, apartmane, bolesničke sobe za osobe sa posebnim potrebama, što ga čini jednim od najbolje opremljenih odjeljenja u Crnoj Gori i regionu”, kazao je direktor bolnice Kenan Erović za Vijesti.

Na odjeljenju, koje se prostire na oko hiljadu kvadrata, radi pet specijalista pedijatara, od kojih jedan supspecijalista pulmologa, a dva su specijalizaciji, kao i 14 medicinskih sestara.

Kompletna sredstva za adaptaciju prostora od 400 hiljada eura i nabavku najsavremenije medicinske opreme obezbijedila je humanitarna organizacija Hemiias, humaniste Hajriza Brčvaka.

Odjeljenje se nalazi dijelom u sklopu Bolnice i nastavlja u drugi dio davno izgrađenog bolničkog kompleksa, koji nikada nije završen. Otvara se u godini važnog jubileja, kada bolnica slavi sto godina postojanja.

Novo odjeljenje liči na vrtić i trebalo bi da omogući što prijatniji boravak djeci. Erović je kazao da im je adaptacija omogućila da poboljšaju kvalitet njege i pruže optimalne uslove liječenja:

“Sredstva koja su uložena pomogla su da opremimo prostor sa modernom medicinskom opremom, dječjim krevetima, igračkama i edukativnim materijalom. Ovim ćemo stvoriti toplu i prijateljsku atmosferu u kojoj će djeca osjećati podršku i ohrabrenje tokom svog boravka u bolnici”, dodao je on.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply