Dječji 13. jul u Baru: Antifašizam kroz igru, šetnju i pjesmu

U Baru će danas biti organizovan raznolik i zanimljiv program na temu antifašizma, a drugačiju proslavu Dana državnosti, prilagođenu djeci sa željom da se značaj 13. jula približi najmlađima pripremila je Turistička organizacija u saradnji sa barskom Opštinom.

Dječji 13. jul počeo je edukativnom turom Šetnjom čuvamo sjećanja u toku koje su djeca obilazila spomen-obilježja posvećena narodnim herojima u Virpazaru i selima Seoce i Godinje. Istovremeno, u parku ispred Doma kulture u Baru održava se likovna radionica Slikajmo hrabre priče o slobodi.

Kutak za kreativnost i rukotvorine očekuje male umjetnike i u Spomen parku od 12 časova, gdje će biti organizovane kreativne radionice sa kinetičkim pijeskom, plastelinom i tijestom na temu 13. jula. U programu u parku učestvovaće veliki broj animatora i predavača, a biće organizovane misaone, igre ravnoteže i sa vodom, kroz NTC radionice.

Završni i centralni događaj u vidu kulturno-umjetničkog programa zakazan je za 19 časova ispred Dvorca kralja Nikole.

Raspjevani hor Antivari, mažoretke Habanere, plesne tačke vrtića Svetionik i nastup KUD Rumija predstaviće se svojim tačkama. Biće prikazan i kratkometražni dokumentarni film Pali za slobodu, ali i izložba radova – pravih malih umjetničkih djela, nastalih na kreativnoj i likovnoj radionici.

Posebno uzbudljiva biće završnica, kada djecu očekuje takmičenje u igrama – povuci konopac, skakanje u vrećama, lastiš i druge. Poligon je obezbijedila JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ .

„Objasniti djeci značaj 13. jula izazov je, ali i prilika da svi zajedno oživimo slike i važne pouke iz prošlosti. Želimo da upoznamo mališane sa pojmom slobode i herojima jednog vremena, kroz zabavan i edukativan sadržaj. Tragom istorije, otkrićemo im i neke nove staze barskog zaleđa. Ideja je da se družimo, proslavimo, ali i da naučimo nešto novo”, navode iz Turističke organizacije Bar.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply