U Bloku VI muškarac presretao, pratio djevojčice i skidao se pred njima, kažnjen sa 1000 eura

Ilustracija

U podgoričkom naselju Blok VI prethodnih dana je muškarac srednjih godina presretao djevojčice, pratio ih dobacivao im vulgarne rečenice i skidao se pred njima, nakon čega su roditelji podnijeli prijavu, policija ga privela ali je tužilac procijenio da nema elemenata krivičnog djela već da je u pitanju prekršaj za koji je kažnjen novčanom kaznom od 1000 eura.

Roditelji ga opisuju kao ćelavog, od 40-ak godina, fino obučenog, vozi biciklo.

Iz Policije je portalu Roditelji.me potvrđeno da su postupali po prijavi, da su osobu identifikovali i da se tužilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica izjasnio da nema elemenata krivičnog djela. Lišen je slobode po članu 7. Zakona o javnom redu i miru. U tom članu piše da će oni koji budu na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo, biti kažnjeni za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Roditelji tvrde da se o istom muškarcu koji je na biciklu, početkom maja na skretanju kod Osnovne škole “Pavle Rovinski” zastajao i djeci pokazivao polni organ. Dan je tada objavio da je u pitanju ćelavi muškarac koji je na sebi imao bijelu majicu i crveni šorc. O tome je Policiju obavijestila i uprava škole.

Roditelji su danas obavijestili udruženje Roditelji da se u Bloku VI sada pojavio pedofil-voajer koji je prije dva dana u nekoliko navrata pratio različite grupe djevojlica, dobaciovao im vulgarne rečenice, a uveče, malo nakon 21 sat presreo dvije djevojlice i skinuo se pred njima.

“Nakon prijave roditelja čiju je djecu presretao tog dana, sa kamera sa susjednih zgrada su uzeti snimci na kojima se tačno vidi šta radi. Djevojčice su srećom pobjegle, a pedofil uhapšen pa pušten uz novčanu kaznu od 1000 eura”, kazali su roditelji.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply