OŠ Jugoslavija: Odluka da se priznaju prepisani testovi brutalno urušila obrazovni sistem

Nastavničko vijeće barske OŠ Jugoslavija, na prijedlog Tima za darovite učenike, obratilo se Ministarstvu prosvjete i cjelokupnoj javnosti Crne Gore povodom rezultata ispita srednjih škola iz CSBH jezika i književnosti.

“Uz sve prateće/prijeteće sadržaje, medijske, političke i druge igre, najnoviji rijaliti sadržaj dolazi upravo iz institucije koja bi morala biti etalon znanja, kulture, obrazovanja. Najproblematičnije je što se odluka o priznavanju prepisanih testova nudi kao model mladim bićima, budućim nosiocima ideja razvoja društva. Ovom odlukom se manipuliše djecom i brutalno urušuva čitav obrazovni sistem, integritet nastavnika, a samim tim i sistem vrijednosti roditelja, djece i onog dijela društva koji ne prihvataju laž za istinu, niti neznanje za znanje”, poručilo je Nastavničko vijeće OŠ Jugoslavija.

Naveli su primjer Igora, učenika sedmog razreda 2017/18, koji sugestiju nastavnika CSBH jezika i književnosti da koriguje svoj odgovor na zadatom testu, nije prihvatio riječima: ‘Ali, to onda nije moje!’.

“Hajde da učimo od Igora”, navodi se u saopštenju nastavnika OŠ Jugoslavija iz Bara.

Izvor: Bar info

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply