Podrška danilovgradske Gimnazije: Preispitati odluke o ponovnom ocjenjivanju testova

Foto: Pobjeda

Kolektiv danilovgradske Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” pridružio se prosvjetnim radnicima koji se zalažu za društvo znanja i povratak pravim vrijednostima.

U Podgorici je juče tim povodom održan protest ispred Ministarstva prosvjete, a zahtjeve su podržali i zaposleni iz danilovgradske Gimnazije.

U saopštenju tog kolektiva navodi se da podržavaju odluku Komisije Ispitnog centra da ne podrži prepisivanje i da konačno počnu da vraćaju dostojanstvo struci i obrazovanju uopšte.

“Podržavamo preispitivanje odluka svih nadležnih od Ministarstva prosvjete i Ispitnog centra, koji su donijeli odluku o ponovnom ocjenjivanju jednom već pregledanih testova, kao i uprava škola u vezi sa organizacijom maturskih ispita. Nadamo se da će glas prosvjetnih radnika, roditelja i svih onih koji se zalažu za društvo znanja doprinijeti da se svi duboko zamislimo i počnemo donositi prave odluke kako bi vratili vjeru u obrazovni sistem, ali i vjeru u prave vrijednosti kao što su znanje, poštovanje, pravičnost, empatija, stručnost”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply