Ministarstvo poslalo preporuku školama da mogu nadoknaditi časove naredne sedmice

Zbog gubitka časova izazvanih dojavama o postavljenim eksplozivnim napravama, Ministarstvo prosvjete je poslalo preporuku školama da, ukoliko postoji potreba, a u interesu učenika, nastavu nadoknade naredne sedmice, kazali su CdM-u iz resora Miomira Vojinovića.

“Nastavni proces nije prekidan zbog dojava, već je organizovana online nastava. Ministarstvo je poslalo preporuku školama da ukoliko postoji potreba, a u interesu učenika, nastavu nadoknade naredne sedmice”, kazali su za CdM iz Ministarstva prosvjete.

Odluku o tome donose škole.

Zbog novih mejlova prijeteće sadržine koji su stigli na adrese osnovnih i srednjih škola na teritoriji cijele Crne Gore, nastava će se danas odvijati online, a tako je bilo i juče. Ipak, prema informacijama koje stižu iz škola, veliki broj učenika, kako osnovaca, tako i srednjoškolaca, nije uopšte imao organizovanu online nastavu ili je na tad način održan svega jedan ili dva časa.

Otkazana je i zakazana eksterna provjera znanja za učenike na kraju devetog razreda osnovne škole za izborne predmete.

“O novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole će biti blagovremeno obaviještene”, kažu u Ministarstvu prosvjete.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply