Zbog dojave o bombama odložena eksterna provjera znanja u osnovnim školama

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da je eksterna provjera znanja učenika devetog razreda osnovne škole, iz matematika, koja je bila zakazana za danas u podne, otkazana zbog mejlova prijeteće sadržine koje je dobilo nekoliko osnovnih i srednjih škola u većini opština na teritoriji Crne Gore.

“Testiranje je otkazano u saradnji i na osnovu nalaza i mišljenja Uprave policije o bezbjednosnim procjenama ustanova u kojima je trebalo da se održi provjera znanja učenika, navodi Ministarstvo.

Poručili su da će o novom terminu testiranja, u saradnji sa Ispitnim centrom, osnovne škole biti blagovremeno obaviještene.

Samo pola sata prije početka eksterne provjere znanja za đake devetog razreda, iz Ministarstva su se takođe oglaisli saopštenjem. Naveli su da će u svim osnovnim i srednjim školama u kojima postoje dojave o postavljenim bombama, specijalizovane policijske ekipe izvršiti pregled i nakon toga, ukoliko budu postojali uslovi, škole će nastaviti sa nesmetanim radom.

“To podrazumijeva i nastavu i zakazanu eksternu provjeru znanja učenika na kraju trećeg ciklusa osnovne škole iz nastavnog predmeta matematika”, istakli su ranije danas u saopštenju. Naveli su i da vjeruju da su u pitanju lažne dojave.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply