“Kenguri” okićeni medaljama

Svečana dodjela medalja najbolje plasiranim učesnicima ovogodišnjeg matematičkog takmičenja Kengur bez granica, održana je juče u amfiteatru Univerziteta Donja Gorica.

Takmičenje je treći put po redu održano posljednje subote u martu, a okupilo je 1.501 takmičara iz skoro svih gradova Crne Gore, od čega se njih 50 okitilo medaljama. Najveći broj takmičara bili su učenici 3, 4. i 5. razreda crnogorskih osnovnih škola.

Svečanoj proslavi prisustvovali su mentori, kao i predstavnici škola domaćina , koji su u prethodnom periodu vrijedno radili sa djecom na pripremi i realizaciji takmičenja. Medalje je uručio Nemanja Đurašković, direktor odjeljenja za marketing i komunikacije Crnogorske komercijalne banke.

Učenici su na Kengur takmičenju predstavljali svoj grad, školu, ali i Crnu Goru, jer su zajedno sa milionima vršnjaka širom svijeta rješavali iste matematičke izazove. NVO Tinker je po treći put ove godine realizovala takmičenje Kengur bez granica i time se pridružila grupi od više od 80 zemalja svijeta koje su aktivni članovi u Svjetskoj asocijaciji Kengur bez granica.

Jedan od glavnih ciljeva ovog takmičenja je prikazati matematiku kao lijepu, zabavnu, korisnu, i uzbudljivu nauku. Rešavajući ovakve zadatke, učenici na zabavan način koriste logičko razmišljanje, podstiču radoznalost i razvijaju kognitivne vještine.

Generalni sponzori takmičenja i ove godine bili su Crnogorska komercijalna banka, koja je omogućila da takmičenje za svu djecu bude besplatno, Crnogorski telekom, dok su partneri bili Univerzitet Donja Gorica, udruženje Roditelji, Arhimed i ZZI.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply