Raspisan literarni konkurs povodom Festivala Upadaj u bajku

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ iz Podgorice u saradnji sa Kulturnim centrom Čigralište, Udruženjem crnogorskih pisaca za djecu i mlade, udruženjem Roditelji i medijskim sponzorom portalom Roditelji.me organizuje prvi Festival dječijeg stvaralašta i stvaralaštva za djecu Upadaj u bajku 26. i 27. maja. Tim povodom raspisan je literarni konkurs “Red po red lako se nižu, bajkovite pjesme i priče nam stižu”.

Pravo učešća na konkursu imaju djeca uzrasta od 8 do 10 godina sa teritorije Crne Gore, čiji je zadatak da napišu pjesmu ili kratku priču po motivima omiljene bajke (ili bajki). Konkurs je otvoren od danas do 12. maja, a radovi se dostavljaju na email adresu: [email protected].

Glavni ciljevi Festivala su približavanje umjetnosti i kulture djeci, podsticanje kreativnosti kod najmlađih, te promocija i podrška talentovanoj djeci. Bajke čine važan dio odrastanja svakog djeteta, pa je Festival ove godine u potpunosti posvećen ovom vidu stvaralaštva za djecu. Crvenkapa, Snježana i sedam patuljaka, Pinokio, Aladinova čarobna lampa ili bilo koja klasična ili savremena bajka koja inspiriše mlade stvaraoce poslužiće kao polazna tačka za njihovo stvaralaštvo.

Svaki učesnik konkursa šalje po jedan rad, s tim da je moguće prijavljivanje u obje kategorije (pjesma i priča). Radovi se šalju kao prilog u MS Wordu, font Times New Roman 12, uz obavezne podatke: ime i prezime autora/ke, podaci o školi koju pohađa, ime i prezime mentora/ke, kontakt mentora/ke ili roditelja.

Organizatori poručuju: Očekujemo dječije radove, neka bajka počne!

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply