Do 23. aprila prijave za takmičenje u digitalnim vještinama za srednjoškolke

Fakultet za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran Podgorica i Udruženje studenata tog Fakulteta, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, organizuju 27. aprila takmičenje u digitalnim vještinama za učenice srednjih škola iz Crne Gore. Cilj ovog takmičenja je promovisanje ICT-a među srednjoškolkama u Crnoj Gori, a odnosi se na kreiranje veb prezentacije koristeći platformu WordPress.com, na temu koja će biti objavljena na dan takmičenja.

Zainteresovane srednjoškolke mogu se prijaviti putem linka https://forms.gle/yJiK8YMk7AZpxRzY8 , a rok za prijavu je 23. april, do 23.59 časova. Organizatori takmičenja pozvali su i sve nastavnike/ce da pomognu svojim učenicama u pripremama za takmičenje i ohrabre ih da se prijave.

Sponzori takmičenja su za najbolje učesnice obezbijedili vrijedne nagrade i to:

za 1. mjesto – stipendija Univerziteta „Mediteran“ Podgorica za prvu godinu studija na Fakultetu za informacione tehnologije (ili drugu godinu ukoliko je dobitnica nosilac nagrade „Luča“),

za 2. mjesto – mobilni telefon koji obezbjeđuje Crnogorski Telekom,

za 3. mjesto – tablet koji dodjeljuje Multicom Retail.

Logate Institut za informacione tehnologije je za sve tri dobitnice nagrade obezbijedio besplatan kurs po izboru na njihovoj Akademiji. Takođe, planirane su i nagrade za nastavnike mentore/nastavnice mentorke pobjednica.

Uoči takmičenja, organizovana je juče i onlajn  priprema, sa koje će link biti proslijeđen prijavljenim kandidatkinjama i objavljen na web stranici Fakulteta za informacione tehnologije (fit.unimediteran.net), kao i na društvenim mrežama.

Takmičenje će se održati 27. aprila u 11 sati u prostorijama Fakulteta za informacione tehnologije.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati predstavnike organizatora, posredstvom mail adresa [email protected] ili [email protected].

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply