U petak edukativna radionica na engleskom jeziku posvećena Danu planete Zemlje

Igračkoteka i Razvojni centar, udruženja Roditelji u saradnji sa Fakultetom za strane jezike Univerziteta Mediteran u petak, 21. aprila organizuju edukativnu radionicu engleskog jezika Earth Day.

Radionica će biti održana u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e -mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U petak, sa početkom u 17 sati djeca uzrasta od 5 do 7 godina imaće priliku da razvijaju kreativnost i dodatno se edukuju o važnosti očuvanje planete.

Širom svijeta 22. aprila se obilježava međunarodni praznik Dan planete Zemlje, kako bi se skrenula pažnja javnosti na odgovornost prema planeti, a pri tom se teži smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu. Budućnost naše planete je u rukama naše djece, zato je važna edukacija od najranieg uzrasta. Na radionici djeca će samostalno pripremati crteže koji će promovisati zaštitu životne sredine i očuvanje prirodnih resursa. Na zabavan i zanimljiv način usvajaće i nove riječi na stranom jeziku.  

Poznato je da djeca najbolje uče kada koriste sva čula, a dobar način za to su aktivnosti u okviru kojih će moći da dodirnu zemlju i sjeme, igraju se zemljom, sade, zalivaju… Sve to pomoći će im da stimulišu koordinaciju pokreta šake i vezu oko-ruka. Baveći se aktivnostima koje razvijaju finu motoriku, dijete će doživljavati svijet oko sebe čulom dodira, pa će tako vlastitim iskustvom naučiti šta je teško – lako, malo – veliko, glatko – hrapavo ili hladno – toplo. Cilj ove radionice je podizanje svijesti o važnosti ka zelenijoj i ljepšoj planeti Zemlji.

Radionicu vode studentkinje Fakulteta za strane jezike Univerziteta Mediteran Dragana Vujačić i Ksenija Kljajević, sa mentorkom profesoricom dr Žanom Knežević.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply