Dok se čeka odluka tužioca, osumnjičeni za napad na gimnazijalce prijete i zastrašuju

Gimnazijalci, koje je u ponedjeljak uveče u blizini škole u Podgorici napala i tukla grupa mladića juče su se opet našli na meti istih napadača, koji su ovog puta doveli i pojačanje – više desetina vršnjaka. Sačekali su ih prije početka časova, prijetili im zbog prethodne prijave policiji, nazivali pogrdnim imenima i pozivali na tuču.

To što su identifikovani i saslušani u policiji i što je izviđaj u Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica u toku nije zaustavilo osumnjičene za prvi napad. Žrtve i napadači se ne poznaju od ranije i ne pohađaju istu školu.

 “Ne samo da ih saslušanje u policiji nije obeshrabrilo ili zaplašilo (saslušanju maloljetne djece prisustvuju i roditelji), ne samo što su dali lažne izjave, već su juče prije početka smjene njih nekoliko desetina opet došli ispred škole (kojoj ne pripadaju) da ih pozovu na tuču i da bi im rekli da su p…. jer su ih prijavili policiji”, naveo je otac jednog od napadnutih tinejdžera u svojoj FB objavi.

On je ispričao za Roditelji.me da je grupa od pedesetak mladića juče čekala njegovog sina, koji je bio sa drugovima, kod kružnog toka u blizini Gimnazije i Hitne pomoći.

“Jedan od njih, koji je očigledno predvodnik, prišao je mom sinu i rekao mu da je p…. zato što ga je prijavio policiji i da će organizovati tuču”, kazao je ovaj otac.

Policija je došla na poziv građana, pa je dalji sukob spriječen. Otac tinejdžera kaže da su sinoć otišli da povodom ovog događaja daju izjave policiji, ali nakon više sati čekanja nijesu završili taj dio procedure jer su inspektori bili zauzeti drugim slučajevima. Jutros su opet otišli u policiju, u želji da učine sve što je do njih da zaštite svoje dijete. Ipak, pitaju se šta preduzimaju nadležni i zašto još ništa nije učinjeno. Nakon skoro sat čekanja, rečeno im je da inspektor nije tu i da opet dođu popodne, oko 15 časova.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica juče su kazali za naš portal da je tužilac uzeo izjave od učesnika događaja i prikupio medicinsku dokumentaciju dječaka kojio su povrijeđeni u napadu u ponedjeljak uveče.

“Izviđaj je u toku. Nakon okončanih zakonom predviđenih radnji, tužilac će se izjasniti da li u radnjama navedenih lica ima elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti”, naveli su juče iz ODT-a.

Nakon novog napada, pitali smo ih i danas da li su obaviješteni o tome, šta će učiniti tim povodom i da li je istina da izviđaj traje toliko jer je tužilac, kojem je dodijeljen predmet, trenutno odsutan?

Zanimalo nas je i šta bi poručili roditeljima dječaka koji su na meti napada, kako da zaštite djecu i kako da se osjećaju bezbjedno uprkos ponavljanju prijetnji i napada.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply