Po šest mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja prema maloljetniku

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici Lazar Radulović i Petar Božović osuđeni su na po šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje koje su učinili na štetu maloljetnika A. J.

Njima dvojici produžen je i pritvor zbog nasilničkog ponašanje u igraonici PC Gamer početkom marta, kada su napali i pretukli D.R. Protiv njih, kao i protiv još trojice mladića, podnijet je i optužni prijedlog.

Krivično djelo je, kako je saopšteno iz Osnovnog suda Podgorica, izvršeno na način što su u parku u Ulici Vaka Đurovića vršenjem nasilja , drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo građana i remetili javni red i mir, te oštećenom A. J. nanijeli laku tjelesnu povredu.

Radulović je, kako navode iz Osnovnog suda, “najprije bacio staklenu flašu u pravcu malodobnog oštećenog, pa mu prišao, uhvatio ga za jaknu, povukao ka sebi i zadao udarac pesnicom u predjelu glave”, nakon čega mu se u vršenju nasilja pridružio okrivljeni Božović.

Oni su, kako se dodaje, zatim maloljetniku naizmjenično zadali više udaraca u predjelu glave, od čega je on zadobio laku tjelesnu povredu. Navedenom događaju su prisustvovali i školski drugovi oštećenog, navedeno je u saopštenju.

Raduloviću i Božoviću je produžen i pritvor zbog nasilničkog ponašanje u igraonici PC Gamer 5. marta, kada su D.R. prebili zbog majice fudbalskog kluba Crvena zvezda. Protiv njih je podnijet i optužni prijedlog.

Osim njih, optužni prijedlog je podnijet i protiv Obrena Kovačevića, Alekse Gregovića i Matije Vlahović, a i njima je određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

U saopštenju Osnovnog suda Podgorica se navodi da im se stavlja na teret da su nasilničko ponašanje učinili na štetu M.P, D.R, B.V, i M.L, a tešku tjelesnu povredu na štetu D.R.

Kritični događaj se odigrao u igraonici PC Gamer 5. marta 2023.godine, kada je oštećeni D.R, kako je opisano u optužnom aktu, skinuo duksericu i ostao u majici navijača kluba Crvena zvijezda, nakon čega mu je prišao M.V. i pitao ga da li je to majica Crvene zvijezde i kada mu je ovaj potvrdno odgovorio on je povišenim tonom tražio da je skine, a kada je oštećeni to odbio, zadao mu je udarac u predjelu vilice a nakon toga i više udaraca pesnicama u predjelu glave, kada su se priključili i okrivljeni L.R. i O.K. zadajući mu udarce u predjelu glave, dok ga je okrivljeni M.V. udario palicom u predjelu tjemena. Nakon toga je oštećeni D.R. pao na parkirano vozilo, nakon što su ga izgurali iz igraonice, a zatim na asfalt kada su mu prišli svi okrivljeni, bez mogućnosti da se odbrani, zadajući mu pri tom udarce rukama i nogama u predjelu tijela. Za vrijeme napada na oštećenog D.R. dok je bio na asfaltu kada mu je pocijepana i majica Crvene zvijezde, napadnuti su i oštećeni M.P, B.V I M.L”, zaključuju u saopštenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply