Direktorica cetinjske Gimnazije prijavila policiji profesora koji je pozvao đake da kažu NE nasilju

Direktorica cetinjske Gimnazije Sanja Jelić prijavila je danas policiji profesora biologije iz te obrazovne ustanove Petra Špadijera, zato što je pozvao predstavnike Učeničkog parlamenta da sa svojim odjeljenjima sjutra simboličnim okupljanjem na desetak minuta u školskom dvorištu daju svoj doprinos protestu protiv nasilja. Policija je ovu prijavu odbila kao neosnovanu.

Špadijer je u poruci pozvao članove Učeničkog parlamenta da u svojim odjeljenjima vide da li postoji raspoloženje da u subotu, poslije 6. časa izađu u dvorište škole i iskažemo protest protiv nasilja.

“To neće trajati dugo, 10 – 15 minuta, samo dok se okupimo i slikamo. Bilo bi dobro da se jedan ili dva hamera ispišu ili iscrtaju kao transparenti. Ukoliko se dogovorite sa drugovima iz odjeljenja (makar po pola da ih je prisutno iz svakog odjeljenja) potvrdite do kraja radnog dana”, navodi se u poruci Špadijera.

Povodom ovog događaja reagovali su iz Prosvjetne zajednice.

Olivera Leković iz ove NVO pozvala je, u objavi na društvenim mrežama, direktoricu Gimnazije Sanju Jelić da objasni svoj postupak.

“Molim objašnjenje za ovaj prije svega nečasni postupak. Koja je Vaša poruka gimnazijalcima? Da kažu DA nasilju? Kad Vi već ne znate šta je ispravno, moralno, etički, zakonski, dobro je da policija zna. Prijava je odbijena”, navela je Leković, uz poziv svima da sjutra kažu NE nasilju i nasilnicima.

Udruženje Roditelji će sjutra u pet do 12 organizovati protest protiv nasilja na Trgu nezavisnosti u Podgorici i Trgu Vladimira i Kosare u Baru.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply