Inspekcija zatvorila gradilište, građani najavili protest

Odlukom Urbanističko – građevinske inspekcija Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je zatvoreno gradilište u blizini podgoričke OŠ „Savo Pejanović“, a zbog izgradnje objekta i garaže ispod školskog poligona grupa građana je za narednu srijedu najavila protest.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, na zahtjev tog resora inspekcija je juče izvršila inspekcijski nadzor na gradilištu stambeno-poslovnog objekta i podzemne garaže u blizini OŠ „Savo Pejanović“ i tom prilikom izdata je mjera zatvaranja gradilišta zbog neposjedovanja odgovarajuće dokumentacije i činjenice da je u toku postupak po prijavi gradnje koji nije okončan.

„Ministarstvo prosvjete je posebno insistiralo na provjeri da li je u svim fazama izrade projekta poštovana zakonska procedura, te da li su obezbijeđeni uslovi koji će garantovati bezbjednost objekta škole. Ovo posebno u uslovima da je nastavna godina u toku i da se učenici nalaze u objektu svakodnevno, a dodatno zbog činjenice da se radi o objektu starom više od 70 godina, koji je u prethodnom periodu u više navrata pretrpio oštećenja“, navode iz Ministarstva prosvjete.

U saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma će, kako su dodalil, izvještavati javnost o svim preduzetim koracima i nalazima, sa primarnim ciljem da bezbjednost djece bude maksimalna i da stabilnost objekta škole ne bude ugrožena.

U OŠ “Savo Pejanović” juče je održan i sastanak Savjeta roditelja, kojem su prisustvovali i predstavnici investitora. Tom prilikom, kako je kazala predsjednica Savjeta Marina Vojinović, predstavnici roditelja su od investitora i uprave škole dobili odgovore na pitanja u vezi planiranog projekta.

U međuvremenu, grupa građana danas je najavila da će naredne srijede u 17 časova organizovati protest zbog najavljenog projekta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply