Promocija hraniteljstva u Beranama

U organizaciji Centra za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica, u Centru za kulturu u subotu, 24. decembra u 18 časova biće održana premijera filma pod nazivom Budi hranitelj, uz tebe sam. Na ovaj način, beranski Centar nastoji da promoviše hraniteljstvo, a u narednom periodu najavljuju i niz povoljnosti koji će hranitelji iz ovih opština moći da ostvare.

Prema riječima  direktora Centra za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica Petra Pajkovića, misija ove ustanove je da sugrađanima, budućim hraniteljima i prijateljima ove promocije približe hraniteljstvo kao privremeni oblik zaštite djece bez roditeljskog staranja na poseban način i da kroz osmišljeni program pošalju poruku zašto treba biti hranitelj.

„ Centri za socijalni rad su institucije sistema koje imaju kompleksnu, nezamjenljivu i sveobuhvatnu ulogu u radu sa djecom bez roditeljskog staranja i to u naosjetljivijim periodima njihovog života. U nastojanju da ovoj posebno osjetljivoj grupaciji korisnika pomognemo, pružimo podršku i pomoć i da djeci bez roditeljskog staranja vratimo osmjeh na lice, da im uljepšamo dan, smanjimo zabrinutost i svi zajedno budemo njihova podrška, planirali smo da u našem gradu realizujemo podršku budućim hraniteljima i sadašnjim hraniteljskim porodicama pod motom Budi hranitelj, uz tebe sam“, ističe Pajković.

Navodi da su u promociju hraniteljstva uključeni istaknuti predstavnici lokalne zajednice, kao i privrednici i privatnici koji su podržali kampanju Centra.

„I u narednom periodu oni će biti značajni kao podrška za realizaciju mnogih aktivnosti i to kroz određene povoljnosti odnosno popuste za kupovinu ili korišćenje njihovih usluga. Promociju hraniteljstva uz emitovanje filma Budi hranitelj, uz tebe sam, upotpuniće i učešće naših najmlađih mališana koji će poruku prenijeti svojom pjesmom, glumom i igrom. Poruke podrške poslale su poznate i uspješne ličnosti, naši hranitelji i mlade osobe koje su nekad bile na  hraniteljstvu“, rekao je Pajković.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply