Zbog dojava o bombama evakuisani đaci iz više škola

Više osnovnih i srednjih škola u Podgorici dobilo je jutros dojave o bombama, zbog čega je nastava prekinuta, a đaci i nastavnici evakuisani iz školskih objekata.

Prema za sada dostupnim informacijama, dojave su dobile škole “Savo Pejanović”, “Maksim Gorki”, Sutjeska i “Branko Božović”, kao i srednje škole “Spasoje Raspopović”, Medicinska škola i Gimnazija “Slobodan Škerović”.

Policija je obaviještena o ovim slučajevima i njihove ekipe su već na terenu.

“Izvršena je evakuacija učenika, postupanje policije je u toku”, rečeno je iz Uprave policije.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da su odmah po dobijanju informacije o navodno postavljenim bombama u nekoliko podgoričkih vaspitno – obrazovnih ustanova pozvali sve osnovne i srednje škole i dali preporuku da učenici i zaposleni napuste objekte i o svim aktivnosti obavijeste Upravu policije.

“Ministarstvo ima punu saradnju sa Upravom policije i postupiće po njenim upustvima. Imajući u vidu da smo i u prethodnom periodu imali prilike da se suočavamo sa dojavama ove vrste, koje su na sreću bile lažne, Ministarstvo apeluje na smireno i pribrano postupanje svih građana, kao i u prethodnim slučajevima. U skladu sa preporukama Uprave policije, javnost će biti blagovremeno obaviještena o održavanju nastave u drugoj smjeni”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply