Abazović: Ako nema grijanja u školama, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet

Za problem grijanja u školama nije kriva aktuelna Vlada, već oni koji su planirali prethodni budžet, saopštio je premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade.

Abazović, koji je bio na poziciji potpredsjednika prethodne Vlade, poručio je da pitanje zašto nema grijanja treba da bude upućeno onima koji su zakinuli tu stavku.

„ Veliki problem sa kojim se suočava Vlada… Da neko sad kaže da zbog ove Vlade nema grijanja u školama – to je notorna neistina. Ako nema grijanja, obratite se onima koji su planirali prethodni budžet i zakinuli stavku koja se tiče grijanja u školama. Sve što treba, a što je u budžetu vlada servisira bez restrikcija. I ovaj ćemo problem riješiti, ali niti smo pravili zakon, niti smo u mogućnosti da u kratkom vremenskom periodu djelujemo protiv zakona“, rekao je Abazović na sjednici na kojoj je usvojena uredba o načinu planiranja i sprovođenja centralizovanih javnih nabavki.

Zakon o javnim nabavka, pojasnio je on, ne predviđa vanredne okolnosti.

Rekao je da postoji raspoloženje u Skupštini da se djeluje na zakon kako bi se problem riješio i za ubuduće.

Na predlog ministra prosvjete Miomira Vojinovića, Vlada je danas trebalo interno da raspravlja o nedostatku energenata u školama.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply