U toku prijave za Zimsku školu nauke

Polumaturanti i srednjoškolci iz Crne Gore u prilici su da se do sredine decembra prijave za učešće u XV Zimskoj školi nauke, koja će u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke PRONA biti održana u martu naredne godine.

U okviru ove Škole, polaznici će imati priliku da upoznaju osnove naučno- istraživačkog rada, i to u oblasti: fizike, matematike, biologije, astronomije, elektronike i računarstva, hemije i medicine. Polaznici će dobiti teme koje će, uz savjete i pomoć mentora, obraditi i tako proći sve korake istraživačkog procesa: upoznavanje teme, pregled literature, formiranje i testiranje pretpostavki, osmišljavanje i izvođenje eksperimenta, definisanje novih pojmova, donošenja zaključaka, te konačno, pisanje i prezentaciju rada.

Kako je saopšteno iz Fondacije PRONA, zainteresovani kandidati za Zimsku školu nauke 2023. se prijavljuju putem Google formulara do petka, 16. decembra 2022. godine (do ponoći).

Da biste konkurisali za mjesto polaznika na Zimskoj školi 2023 potrebno je da popunite aplikacioni formular i pošaljete motivaciono pismo.

Uputstva za prijavu i slanje Motivacionog pisma nalaze se u formularu. Odgovore na sva dodatna pitanja u vezi sa Školom ili prijavom možete dobiti kontaktom preko e-mail adrese [email protected] (dokumenta se ne šalju na e-mail).

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply