Podrška zaposlenim roditeljima kroz primjer jedne domaće kompanije

Zaposleni roditelji često se suočavaju sa organizacionim problemima i nedostatkom podrške dok pokušavaju da usklade te dvije životne uloge. To nije slučaj sa onima koji rade u kompaniji Multicom, koja je odlučila da za njih obezbijedi i neke dodatne povoljnosti, mimo onih koje su predviđene zakonima.

Tako mame koje su zaposlene u Multicomu, po povratku sa roditeljskog odsustva, mogu iskoristiti mogućnost da dva mjeseca rade po pola radnog vremena, uz primanje pune plate.

Osim benefita u periodu prilagođavanja mame i djeteta, kada dođe vrijeme za povratak na posao, dolazak novog člana porodice za zaposlene u ovoj kompaniji prati i poklon u iznosu od jedne mjesečne plate.

Iz Multicoma navode da su, u želji da svojim kolegama pruže što bolje uslove za rad i da ih dodatno nagrade za svakodnevno zalaganje, odlučili da odu korak dalje i ponude im sveobuhvatan program benefita, koji će im pružiti dodatnu sigurnost kao i mnoge pogodnosti.

U okviru Multicom Benefit programa, zaposleni u ovoj kompaniji imaju obezbijeđeno premium zdravstveno osiguranje, koje im omogućava korišćenje usluga u velikoj mreži renomiranih privatnih zdravstvenih ustanova i labaratorija na teritoriji Crne Gore. Polisa zdravstvenog osiguranja između ostalog nudi i vanbolničko liječenje, odnosno pokrivanje troškova medicinskog tretmana, odnosno liječenja koje je osigurano lice primilo u zdravstvenoj ustanovi, kao pružaocu zdravstvenih usluga, koja je dio mreže zdravstvenih ustanova osiguravajuće kuće. Uslov pri tom je da osigurano lice nije provelo 24 sata u toj istoj ustanovi.

„Godišnja suma osiguranja za vanbolničko liječenje koje je pokriveno polisom kompanije iznosi 2.000€ i naše kolege u slučaju potrebe do tog iznosa mogu koristiti gore navedene usluge u odgovarajućim zdravstvenim ustanovama iz mreže partnerske osiguravajuće kuće. U okviru ovog benefita naše kolege sleduje i kompletan godišnji sistematski pregled“, navedeno je na stranici Multicoma.

Kompanija za svoje zaposlene plaća i kompletnu mjesečnu članarinu za treninge u nekom od partnerskih fitness centara ili za usluge gradskog bazena.

Među benefitima za roditelje, koji čine veliki dio ovog kolektiva, su i subvencije na vrtić.

„Naše kolege čija djeca idu u vrtić mogu računati na pomoć u plaćanju državnog vrtića i to u iznosu od 100% za jedno dijete i 50% za svako sljedeće. Djeci naših kolega koja idu u školu pomažemo kupovinom kompletnog školskog pribora na početku školske godine, a na kraju godine svi oni dobijaju sjajne slatke paketiće od Multicom djed mraza. Ako neka od djece predškolskog uzrasta ne idu u vrtić, već vrijeme možda provode sa babom i djedom, na raspolaganju im je neka od partnerskih školica sporta, pa se u slobodno vrijeme mogu igrati sa svojim vršnjacima i sticati nove vještine“, poručuju iz Multicoma.

Zaposleni imaju mogućnost i da besplatno koriste uređaje i rekvizite za rekreaciju koji su u posjedu kompanije.  

„Bilo da im je potreban profesionalni foto aparat da naprave uspomene sa dječjeg rođendana, GoPro ili DJI kamera da zabilježe neke interesantne trenutke sa odmora, bicikl ili električni trotinet za vikend izlet, nosači za skije ili nešto slično, mogu se domaćinski poslužiti. Omogućavamo kolegama da koriste vrhunsku opremu a da ne troše svoj novac“, kažu u Multicomu, čiji zaposleni imaju i brojne benefite kada je riječ o edukaciji, kupovini na rate, povoljnim kreditima…

Osim posebne pažnje koju posvećuju zaposlenima, Multicom retail je jedna je od kompanija koje su prepoznate kao društveno odgovorne, pa su bili podrška i socijalnim servisima udruženja Roditelji.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply