Video – audio radionica odložena za subotu, prijave još dva dana

Zbog pogoršanja vremenskih prilika, besplatna video – audio radionica Spomenik partizanu – borcu, u okviru obilježavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine, odložena je za subotu, 1. oktobar u 10 časova. Radionica će se, umjesto na lokalitetu park šume Gora, održati u zatvorenom prostoru, u Foto studiju, na Fakultetu vizuelnih umjetnosti (Univerzitet Mediteran) u Ulici Josipa Broza bb (ulaz odmah pored Agencije za civilno vazduhoplovstvo) na Starom aerodromu.

Kako su saopštili organizatori, radionica je besplatna i predviđena je za maksimum deset polaznika uzrasta od 7 do 12 godina, a rok za prijave je takođe produžen do četvrtka, 29. septembra u 16 časova.

U prijavi, koju treba poslati na mejl [email protected], zainteresovani treba da navedu ime, prezime, uzrast, osnovnu školu, kao i odgovor na pitanje „Zbog čega želite da pohađate ovu radionicu? “ U subject-u email-a obavezno napisati: „Prijave za VA Radionicu“.

Događaj se organizuje povodom obilježavanja međunarodne manifestacije Dani evropske baštine, čija je ovogodišnja tema Održiva baština i koja je planirana za period 26. 09 – 3.10 2022. godine, pokrenuta saradnjom Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti i na osnovu odabira učesnika odlukom Ministarstva kulture i medija.

Spomenik partizanu – borcu, u organizaciji Fakulteta vizuelnih umjetnosti, je audio-video radionica koja ima za cilj da, kroz zabavu, upozna djecu sa umjetnošću videa i zvuka u Foto Studiju Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

“Radionica je zamišljena kao kreativni proces za djecu uzrasta od 7 do 12 godina, koja će ih naučiti kako kako se prave kratki video-audio prilozi o ovom kulturnom dobru (u trajanju do 5 minuta)  ali i omogućiti da savladaju neke nove pojmove. Djeca će preuzeti ulogu naratora, voditelja, snimatelja videa i zvuka, uz asistenciju docenata fotografije i zvuka na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, Balše Gobovića (MA) i Marka Gošovića (MA). Takođe, polaznici radionice će upoznati istoriju ovoga spomenika, zaštićenog zakonom, kroz predavanje sa profesorom na Fakultetu vizuelnih umjetnosti i istoričarem umjetnosti, mr. sci Petrom Ćukovićem”, najavili su organizatori.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply