Opština Bar obezbijedila i ove godine besplatan prevoz za sve učenike

Opština Bar i ove školske godine nastavlja dobru praksu i obezbjeđuje besplatan prevoz za sve učenike barskih škola.

“Nesmetano funkcionisanje đačkog prevoza lokalna uprava obezbjeđuje iz sopstvenih budžetskih sredstava, što je značajan primjer dobre prakse na čitavom crnogorskom primorju, ali i u državi. Za prevoz učenika ove godine Opština je budžetom izdvojila oko 200.000 eura, od čega 50.000 eura za prevoz učenika sa područja Mrkojevića koji su na velikoj udaljenosti od gradskog jezgra“, saopšteno je iz barske Opštine.

Dodaju da su, u dogovoru sa Opštinom Budva, riješila i pitanje prevoza đaka između ove dvije opštine.

„Time su obezbijeđeni nesmetani uslovi za obrazovanje mladim sugrađanima i u ovom dijelu Bara koji gravitira budvanskoj opštini, ali isto tako i đacima iz Budve koji mogu koristiti prevoz, čime se dodatno osnažuju veze dvije lokalne zajednice. Usljed geografske konfiguracije barske opštine, kao lokalna uprava razumjeli smo prepreke koje znače udaljenost škola i svakodnevno putovanje za đake i njihove porodice, i uspješno te prepreke i uklanjamo u cilju efikasnijeg i olakšanog obrazovnog procesa za sve“, navodi se u saopštenju Opštine Bar.

Podsjetili su da je Opština Bar protekle sedmice barskim osnovnim školama dodijelila iznos od preko 25.000 eura za poboljšanje uslova obrazovanja, čime su, kako kažu, potvrdili jasno opredjeljenje da je obrazovanje najveći razvojni potencijal tog grada.

Izvor: Barinfo

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply