Hipp Bio sok od jabuke povučen sa tržišta

Sok od jabuke Hipp Bio u ambalaži od 200 mililitara namijenjen odojčadi i maloj djeci, sa rokom upotrebe do 31. oktobra naredne godine, povučen je za crnogorskog tržišta.

To su Vijestima potvrdili iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Kazali su da je jedan uvoznik ovog proizvoda u Crnoj Gori, te da su brzo locirane vrlo male količine koje su juče tokom dana povučene sa tržišta.

Iz kompanije Hipp saopšteno je da su povukli određene serije proizvoda jer sadrže metalne čestice. Kazali su da su sporne pojedine flašice koje su bile puštene na tržište Poljske, ali je sok preventivno povučen i sa srbijanskog tržišta.

Uvoznik ovog proizvoda u Srbiji obavijestio je 27. avgusta potrošače o opozivu, sa uputstvom da mogu da vrate sok i da će im novac biti nadoknađen.

U međuvremenu je kod uvoznika izvršen vanredni inspekcijski nadzor i utvrđeno je da je poslao obavještenje o preduzetim mjerama povlačenja sa tržišta Ministarstvu zdravlja i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstve, i to poštom.

Iz kompanije Hipp su kazali da je “razlog za povlačenje proizvoda prisutnost veoma malih metalnih čestica u pojedinim flašicama iz proizvodne serije (LA98967), koje su bile namijenjene za tržište Republike Poljske”.

”Istraga je jasno pokazala da su u pitanju samo pojedine flašice date serije, koje su bile puštene na tržište Poljske. Hipp želi da naglasi: ostali međunarodni proizvodi iz iste proizvodne serije, sa istim lot brojem nisu pod uticajem ovog odstupanja u kvalitetu. Proizvodi date serije (LA 98967) su prilikom uvoza kontrolisani od strane Granične sanitarne inspekcije i laboratorijska ispitivanja su tom prilikom pokazala da proizvod ispunjava propisane uslove i da je bezbjedan za upotrebu”, saopšteno je iz Hipp-a.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply