Naredne sedmice o mogućim rješenjima situacije u barskim vrtićima

Na koji način će biti riješen problem za skoro 200 djece koja, zbog nedostatka prostornih kapaciteta u barskoj JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, nijesu upisana, biće poznato naredne sedmice. Tada će članovi Komisije za prijem djece ove JPU biti upoznati sa novim predlozima rješenja uprave ove predškolske ustanove i Ministarstva prosvjete.

Kako je portalu Roditelji.me saopšteno iz uprave JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, za školsku 2022/23. godinu upisano je 1.189 mališana u 12 vaspitnih jedinica, koje se nalaze na teritoriji barske opštine.

„Zbog nedostatka prostornih kapaciteta u ovoj predškolskoj  ustanovi, veliki broj djece jaslenog uzrasta je ostao na formiranoj listi  čekanja. U prethodnom periodu ostvarena je intenzivna komunikacija i dodatno angažovanje predstavnika Ministarstva prosvjete, koji su pomogli upravi vrtića da dođe do određenih   rješenja sa kojima će upoznati Komisiju za prijem djece tokom sljedeće nedjelje“, saopšteno nam je iz uprave barske JPU.

Na radnom sastanku Komisije biće, kako su pojasnili, razmotreni mogući načini prevazilaženja problema sa nedostatkom prostora za djecu, o čemu će roditelji biti informisani posredstvom Facebook stranice i saopštenjem Tima za informisanje i odnose sa javnošću barske JPU.

Uprava već nekoliko mjeseci pokušava da nađe novi prostor za potrebe barskog vrtića. U tom periodu obratili su se, kako je saopšteno iz Ministrastva, svim relevantnim subjektima u barskoj opštini koji bi mogli ustupiti, iznajmiti ili pomoći da se pronađe adekvatan prostor za otvaranje novih vaspitnih grupa.

„Povodom povećane potrebe za upisom djece u JPU Vukosava Ivanović Mašanović u Baru, a imajući u vidu strateško opredjeljenje da sva djeca do polaska u školu budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, Ministarstvo prosvjete je u intenzivnoj komunikaciji sa upravom vrtića koja aktivno radi na pronalaženju novih prostornih kapaciteta“, kazali su ranije iz Ministarstva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply