Vrtić Mala luka nastavlja rad, traže i dodatni prostor

Vaspitna jedinica Mala luka barske JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ nastaviće sa radom i u narednoj školskoj godini, a potreban je dodatni prostor kako bi ova ustanova mogla da primi još skoro 200 djece koja su se, nakon prijava za upis, našla na listi čekanja.

Iz Ministarstva prosvjete su za Primorski portal naveli da nijesu istinite informacije o navodnom zatvaranju VJ Mala luka, koje je prošlog četvrtka objavio naš portal.

„Niko iz uprave JPU Vukosava Ivanović Mašanović nije dao bilo kakvu izjavu o zatvaranju te vaspitne jedince. Mala luka nastavlja sa radom i spremno čeka djecu koja će, kao i prethodnih godina, u njoj pohađati i školsku 2022/2023. godinu“, kazali su za Primorski portal iz Ministarstva prosvjete.

Informacije o zatvaranju iz Ministarstva, međutim, nijesu demantovali u četvrtak, u odgovorima koje su uputili portalu Roditelji.me, tragom dopisa čija je tema bila upravo prestanak rada ove vaspitne jedinice i problem prebukiranosti koji je kulminirao.

Prema informacijama koje su iz Ministarstva saopštili drugim medijima, zakup kompaniji Luka Bar za korišćenje prostora Male luke biće i dalje plaćan, te nema riječi o zatvaranju.

Da će vaspitna jedinica Mala luka, kapaciteta 150 mališana, biti zatvorena od naredne školske godine najavljeno je još u oktobru 2021. Kao razlog problema prebukiranosti naveli su to i roditelji, čija djeca su trenutno na listi čekanja, a obratili su nam se prošle sedmice povodom situacije u JPU.

Iz Ministarstva su naveli da se radi na pronalaženju novog prostora za potrebe barskog vrtića.

„Povodom povećane potrebe za upisom djece u JPU Vukosava Ivanović Mašanović u Baru, a imajući u vidu strateško opredjeljenje da sva djeca do polaska u školu budu obuhvaćena predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, Ministarstvo prosvjete je u intenzivnoj komunikaciji sa upravom vrtića koja aktivno radi na pronalaženju novih prostornih kapaciteta“, kazali su iz Ministarstva.

Uprava vrtića se, od maja do sada, kako su naveli, obratila svim relevantnim subjektima u barskoj opštini koji bi mogli ustupiti, iznajmiti ili pomoći da se pronađe adekvatan prostor za otvaranje novih vaspitnih grupa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply