Ministarstvo prosvjete: Uskoro novi sastanak sa Bemaxom o završetku gradnje škole u Tološima

Foto: Dnevno.me

Završetak izgradnje nove škole u Tološima tema je sastanka koji će uskoro biti organizovan u Ministarstvu prosvjete sa predstavnicima kompanije Bemax, koja je sa porodicom Ubović donirala ovaj objekat.

To je najavljeno danas iz Ministarstva prosvjete, koje smo pitali da li će objekat biti spreman da primi đake od septembra, kao i da li su riješeni svi problemi u vezi predstojećeg opremanja nove škole i priključenja na vodovodnu i elektro mrežu.   

“Na inicijativu Ministarstva prosvjete, na čelu sa ministrom, Miomirom Vojinovićem, dogovoren je sastanak sa predstavnicima kompanije Bemax. Na sastanku će se detaljno razmotriti sva relevantna pitanja vezana za završetak izgradnje škole u Tološima”, najavili su iz Ministarstva prosvjete.

Izgradnja škole u Tološima biće, kako kažu u Bemaxu, završena u avgustu, ali zbog dosadašnjih problema u komunikaciji sa bivšim Ministarstvom prosvjete neće moći da u kratkom roku opreme objekat. Iako to nije ni bilo predviđeno ugovorom, iz te kompanije kažu da su imali želju da i taj dio posla finansiraju i odrade, ali nijesu na vrijeme dobili potrebne informacije i instrukcije iz resora prosvjete. Donatori škole u Tološima prvi put su se sastali sa predstavnicima Ministarstva tek prošlog mjeseca, skoro godinu dana nakon početka izgradnje.

Iz Ministarstva prosvjete su saopštili da je, na obostranu inicijativu, dogovoren i sastanak ministra Vojinovića sa gradonačelnikom Glavnog grada Ivanom Vukovićem.

“Tom prilikom biće riječi o svim aktuelnim pitanjima koja se tiču obrazovnih ustanova na teritoriji Glavnog grada. Cilj sastanka je da se, između ostalog, intezivira saradnja između Ministarstva i Glavnog grada”, naveli su iz Ministarstva prosvjete.

Ministar prosvjete će se uskoro sastati i sa direktorima i predstavnicima roditelja učenika  OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ Oktoih, kako bi se, zajednički,  na najbolji način prevazišla novonastala situacija, te kako bi se nastava u predstojećoj školskoj godini mogla neometano i kontinuirano sprovoditi. 

“Ministarstvo prosvjete je upoznato sa svim problemima u ovim školama. Prioritetne aktivnosti stručnih službi usmjerene na rješavanje ovog evidentnog problema, kako bi se zadovoljile  potrebe učenika i njihovih roditelja”, zaključili su iz Ministarstva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply