Naredne sedmice novinarska i logopedska radionica

Igračkoteka i Razvojni centar Podgorica, udruženja Roditelji, i naredne sedmice organizuju edukativne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Osnovci će imati priliku da se upoznaju sa tim kako nastaju televizijske emisije, dok će predškolci prisustvovati logopedskim vježbama za razvoj logomotorike i jezičkih funkcija.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar. 

U ponedeljak, 16.maja, u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica, pod nazivom Dječije novinarstvo: kreiranje televizijske emisije, koja je  namijenjena djeci uzrasta od 6 do 14 godina.

Radionicu vode Anica Vujadinović, novinarka i predavač u Školici novinarstva u Kreativnom studiju Art Viva Dance.

Djeca će moći da saznaju kako nastaje televizijska emisija. Pitanja kojima će se baviti u okviru novinarske radionice su ko kreira emisije i šta je zajedničko za svako izdanje. Polaznici će se oprobati i u jednoj od djeci najzanimljivijih aktivnosti, a to je čitanje reklama.

U petak, 20.maja, od 18 sati biće održana logopedska radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 5 godina.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno – jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike i sukcesivnih funkcija.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply