Roditelji i đaci OŠ “Vladimir Nazor” zahtijevaju hitan početak izgradnje novog objekta

Foto: Dan/I.Petrović

Polučasovnom blokadom saobraćaja na Bulevaru Šarla de Gola i bojkotom nastave, roditelji djece koja pohađaju OŠ “Vladimir Nazor” u podgoričkom naselju Masline, iskazali su nezadovoljstvo, pošto još nije počela gradnja novog školskog objekta.

Školski paviljoni ove obrazovne ustanove su, zbog lošeg stanja i nebezbjednosti, zatvoreni još početkom prošle godine. Nakon višemjesečne online nastave, djeca su, uz organizovan prevoz, započela novu školsku godinu u drugim školama – stariji razredi u OŠ „Marko Miljanov“, a mlađi u bivšoj gimnaziji Luča u Doljanima.

Objekat OŠ “Vladimir Nazor“ je porušen u februaru. Najavljeno je da će izgradnja novog početi u aprilu, ali to se do danas nije desilo.  

Današnjem protestu prisustvovali su i đaci, koji su skandirali “Hoćemo školu”, a podršku su dali i zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Foto: Gradski.me

Predsjednica Savjeta roditelja škole Jelena Milošević saopštila je da su svi termini za gradnju novog školskog objekta probijeni.

“Htjeli smo da skrenemo pažnju javnosti i nadležnim institucijama jer su svi rokovi probijeni. Obraćali smo se nadležnima, ali odgovora nema. Zbog toga protestom želimo da skrenemo pažnju. Smatramo da je ovo veliki problem, jer je osnovno obrazovanje obavezno. Nemamo više ni molbe, ni očekivanja, već zahtjeve – da krene gradnja škole i da se za sljedeću godinu obezbijedi objekat gdje će djeca zajedno pohađati nastavu”, rekla je Milošević.

Protest je podržala i Ljiljana Marković, direktorica OŠ “Vladimir Nazor”.

“Ministarstvo prosvjete je prošle godine obezbijedilo novac za gradnju škole. Da se završi projekat preuzelo je drugo Ministarstvo. Tu je došlo do administrativnih problema i to je razlog zašto su probijeni rokovi. Rješenje za taj problem je pronađeno i svi imamo iste ciljeve da će u što skorijem roku početi gradnja škole”,  kazala je Marković.

Izvor: Portal Analitika

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply