Uprava policije: Postoje svi preduslovi za redovnu nastavu u školama

Uprava policije Crne Gore saopštila je da postoje svi preduslovi za nesmetanu realizaciju nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama, kao i da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je slala dojave o bombama na mejl adrese škola i institucija.

Kako se navodi u saopštenju, tim povodom preduzimaju intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, ali i putem međunarodne policijske saradnje.

„Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno – obrazovim ustanova i drugim objektima“,  stoji u saopštenju.

Dodaju da su pripadnici policije, u cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti, izvršili pregled objekata i prostora, te da tom prilikom nijesu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti.

„Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama“,  poručuju iz Uprave policije.

V.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dragan Gorović izjavio je za RTCG da nema prostora za stvaranje panike s obzirom na to da su dosadašnje aktivnosti suštinski eliminisale eventualne opasnosti po učenike i nastavno osoblje.

„Dalje istraživanje ovog slučaja pokazaće da li je riječ o lažnim dojavama. U ovom trenutku čini se da prijetnje nijesu realne. To nas međutim ni u jednom trtenutku ne upućuje na manje ozbiljan pristup samom slučaju. U svakom slučaju riječ je o ozbiljnom krivičnom djelu, a aktivnosti Uprave policije su već usmjerene na istraživanje porijekla ovih prijetnji“, rekao je Gorović.

Veliki broj obrazovnih ustanova primio je danas dojave o postavljenim bombama. Nastava je prijepodne obustavljena u dijelu njih, a kasnije tokom dana, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta je, nakon konsultacija sa pripadnicima UP-a, preporučilo svim školama i vrtićima u Crnoj Gori da danas prekinu rad.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply