Ministarstvo prosvjete: Sve škole i vrtići sjutra nastavljaju rad

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obavijestilo je uprave škola i vrtića u Crnoj Gori da će sve vaspitno – obrazovne ustanove sjutra redovno nastaviti sa radom.

Uz apel da o tome obavijeste đake i nastavno osoblje, iz Ministarstva prosvjete su u obavještenju upućenom upravama naveli da ih je Uprava policije obavijestila da su, nakon izvršenih kontrola i sprovedenih procedura, stvoreni svi preduslovi za nesmetano održavanje nastavnog procesa.

I iz Uprave policije saopštili su danas popodne da postoje svi preduslovi za nesmetan nastavak rada u školama i vrtićima.  Oni su naveli da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je poslala dojave o bombama na mejl adrese crnogorskih škola i institucija, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje. 

“Prijeteće poruke danas je primilo više od 200 institucija – obrazovne ustanove, lokalne samouprave i komunalne službe”, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Gorović, gostujući u Dnevniku TVCG.

On je kazao da je policija preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti i prekontrolisala sve objekte koji su bili predmet današnjih prijetnji. Utvrđeno je, prema njegovim riječima, da su bezbjedni.

Gorović je najavio da će sjutra u tim ustanovama biti pojačano prisustvo policije.

“U tim objektima biće evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktivnostima obezbijediti da se učenici i nastavno osoblje osjećaju sigurnije i da na taj način pošaljemo poruku da svi moraju biti bezbjedni”, istakao je Gorović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply