Eko karneval iduće srijede u Podgorici

Asocijacija eko vrtića Crne Gore organizovaće naredne srijede, 27. aprila manifestaciju Eko karneval. U okviru obilježavanja Međunarodnog dana planete Zemlje, namjera im je da, kroz saradnju organizacija koje se bave djecom, obrazovnih ustanova i ekoloških udruženja, doprinesu jačanju svijesti o prirodi, stvaranju generacija odgovornih građana i smanjenju eksploatacije prirodnih resursa. Ekološki karneval će u 10 sati početi šetnjom podgoričkim ulicama, od Crvenog krsta, trasom preko Visećeg mosta, pa prema sportskom terenu u Njegoševom parku, gdje će biti organizovan ekološki zabavni program.  

„Glavni dio programa za naše najmlađe ( predškolce ) biće organizovan u periodu do 10 do 12 časova, nakon čega će u rijeku Moraču biti bačeno 250 bio kuglica. Bio kugle su izrađene od efektivnih mikroorganizama koji se hrane teškim metalima, muljem, otpadnim vodama i bakterijama,  a kao nus proizvod stvaraju vodu i kiseonik“, saopšteno je iz Asocijacije eko vrtića.

Termin posle 12 časova planiran je za školsku djecu, gdje će se predstaviti ekološke organizacije sa radionicama upriličenim za ovaj događaj.

Učešće u manifestaciji za sada su potvrdili OŠ „Vlado Milić“, OŠ „Radojica Perović“, NVO CZIP, NVO Crnogorsko društvo ekologa, NVO Green Home, Eko vrtić Bambino, kao i vrtići The Dodo, Zvjezdice i Maštolend iz Budve i podgoričko preduzeće Čistoća.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply