Za Feđino liječenje potrebno još 100.000 eura

Za liječenje dječaka Feđe Alkovića do sada je prikupljeno oko 200.000 eura, a potrebno je prikupiti još 100.000. To je saopštio autor i urednik emisije Dnevnica Vladan Otašević, dodajući da su radnici javnog servisa u prethodnoj akciji prikupili 22.300 eura, a njihova akcija se nastavlja.

Radio i Televizija Crne Gore i portal RTCG u saradnji sa emisijom Dnevnica, brojnim javnim ličnostima i privrednim subjektima pokrenula je društveno odgovornu akciju #RadimZaFedju, koja za cilj ima da se u što kraćem roku prikupe sredstva za operaciju i liječenje šestogodišnjeg dječaka Feđe Alkovića koji se već tri godine bori sa opakom bolešću.

Najveća nada za Feđino liječenje trenutno je odlazak na kliniku u Hjustonu. Troškovi u Sjedinjenim Američkim Državama procijenjeni su na 300 hiljada eura, a porodica Alković nije u mogućnosti sama da finansira put, boravak i liječenja.

„Matematički gledano, potrebno je da svaki građanin Crne Gore donira po 50 centi ili svaki deseti da donira po 10 eura. Međutim, nijesu svi u mogućnosti. Kao što postoje oni koji imaju dosta i oni iz srednjeg staleža, koji mogu učestvovati, postoje oni koji treba da odvoje i od svog malo. Oni imaju mogućnost da zarade za Feđu”, kazao je Otašević.

Dovoljno je da obiđu komšiluk, ponude da očiste stakla, pokose travnjak, pomognu u selidbi, pokupe otpatke oko nekog kafića ili prodavnice, operu nečiji auto i još mnogo toga. A finansijsku nadoknadu koju dobiju za obavljeni posao uplate na račun Alkovića.

Istakao je da svi to mogu da snime i da postave na društvene mreže.

“Pozivam sve koji su zainteresovani da se uključe, a javni servis je pokazao kako se to radi. U prošloj akciji RTCG je uspjela da prikupi 22 hiljade eura pomoći.  Ta akcija se i dalje nastavlja i siguran sam da će zaposleni javnog servisa uspjeti da prikupe još sredstava”, kazao je on.

Otašević i novinar RTCG Nebojša Kuburović će pješačiti od Danilovgrada do Podgoprice kako bi prikupili novac za Feđu.

“Nijesam talentovan za majstorluk, ali sam spreman za sport i rekreaciju. Pješačićemo 20 kilometara. Ja sam i ranije pješačio u humanitarne svrhe i nadam se da ćemo uspjeti da pomognemo”, kazao je Kuburović.

Otašević je kazao da mogu da im se pridruže i građani.

“Okupljamo se ispred Idee u Pažićima idemo preko mosta u Danilovgradu, proći ćemo pored Opštine, zatim kroz Danilovgrad pa novim bulevarom do Podgorice. Očekujemo da će to trajati do 6 sati. Krećemo oko 9.30 sati”, kazao je on.

Otašević je kazao da se nada da će novac biti prikupljen u narednih nedjelju dana.

Izvor: RTCG

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply