Dvije besplatne radionice za osnovce iz Nikšića

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću organizovaće ove sedmice dvije radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Osnovci će imati priliku da se upoznaju sa tim kako nastaju televizijske emisije, dok je petak rezervisan za vježbanje engleskog jezika i razvoj solidarnosti u grupi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 5. aprila u 18 sati, uslijediće nova edukativna radionica, pod nazivom Dječije novinarstvo: kreiranje televizijske emisije, koja je  namijenjena djeci uzrasta od 6 do 14 godina.

Radionicu vode Anica Vujadinović, novinarka i predavač u Školici novinarstva u Kreativnom studiju Art Viva Dance.

Djeca će moći da saznaju kako nastaje televizijska emisija. Pitanja kojima će se baviti u okviru novinarske radionice su ko kreira emisije i šta je zajedničko za svako izdanje. Polaznici će se oprobati i u jednoj od djeci najzanimljivijih aktivnosti, a to je čitanje reklama.

U petak, 8. aprila u 18 časova, biće održana radionica Ljubav, osmijeh i tolerancija, koja je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 14 godina.

Na radionici engleskog jezika djeca će bogatiti vokabular kroz kritičko razmišljanje, učenje o toleranciji, razumijevanju i empatiji. Kroz engleski jezik, djeca će sagledavati I situaciju očima druge osobe – “kako je biti u tuđim cipelama”. Niz zanimljivih i edukativnih igara i aktivnosti doprinijeće na taj način savladavanju engleskog jezika, ali i solidarnosti, zajedništvu i empatiji kod djece.

Radionicu vode Aleksandra Krivkapić i Nikolina Bečanović, profesorice engleskog jezika.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply