Dio škola zatvoren, policija provjerava navode o bombama

Više podgoričkih škola danas popodne je obustavilo nastavu i pozvalo roditelje da dođu po djecu, nakon što su ih pripadnici Uprave policije obišli zbog anonimne dojave o mogućem postavljanju bombi. Kako nam je rečeno iz Uprave policije, direktore škola su uputili da ih kontaktiraju ukoliko primijete bilo šta sumnjivo, nakon čega je dio njih odlučio da iz predostrožnosti prekine rad.

Uprava policije, kako su nam kazali, u dosadašnjim pretragama nije utvrdila ništa sumnjivo, pa apeluju na građane da ne šire paniku.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta prati situaciju vezano za dojave o bombama u crnogorskim školama i čeka procjenu policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Čekamo procjenu policije i MUP-a koji bi trebalo da se obrate javnosti saopštenjem. Sad je sve u njihovim rukama, Ministarstvo prosvjete ne može da ulazi u njihove ingerencije. Nakon što stigne procjena oglasiće se i naš resor”, saopšteno je Pobjedi nezvanično iz Ministarstva prosvjete.

Na adresu Glavnog grada danas je stigla prijeteća poruka, u kojoj je navedeno nekoliko zahtjeva koji se tiču promjene vlasti u Crnoj Gori i rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbjednost.

„U slučaju nepoštovanja tog zahtjeva dići ćemo škole u vazduh”, navodi se u poruci.

Takođe danas, stigla je dojava i u bjelopoljsku OŠ “Marko Miljanov”, nakon čega je škola evakuisana, a policija sprovodi istragu.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply