Ove sedmice dvije jezičke radionice u nikšićkoj Igračkoteci i Razvojnom centru

Nikšićka Igračkoteka i Razvojni centar, udruženja Roditelji, i ove sedmice organizuju dvije besplatne, edukativne radionice. Kroz interaktivne igre djeca će vježbati jezičke funkcije i nadograđivati fond riječi na engleskom jeziku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 1.marta u 18 sati biće održana jezička radionica Od slova do riječi, koju organizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Sveznalci. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina.

Kroz glasovnu analizu i igre prilagođene uzrastu, djeca će vježbati rastavljanje riječi na foneme i određivati položaj glasa/slova u riječi, i upoznati se sa mentalnom aritmetikom. Cilj radionice je da djeca uoče razliku između slova i glasa, kao i da se upoznaju sa slovima azbuke na zanimljiv način.

Radionicu vode profesorica predškolskog vaspitanja Maja Todorović i profesorica CSBH jezika i književnosti Lejla Međedović.

U petak, 4.marta, u 18 sati organizujemo edukativnu radionicu pod nazivom Spring is coming, koja je namijenjena djeci uzrasta od 9 do 14 godina.

Radionicu će voditi  profesorice engleskog jezika Aleksandra Krivokapić i Nikolina Bečanović.

Kroz različite igre i kvizove, prilagođene uzrastu, osnovci će unaprijediti vještine komuniciranja na engleskom jeziku. Djeca će imati priliku da šire svoj vokabular engleskog jezika kroz zanimljivu priču o godišnjim dobima i vremenskim prilikama. Vježbaće izgovor i upotrebu pridjeva, zajedno sa vršnjacima, uz pomoć profesorica koje vode radionicu.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply