Seksualno uznemiravanje djece opet samo prekršaj: Nikšićanin osuđen na dva mjeseca

Nikšićanin O.J. (46), koji je seksualno uznemiravao osmogodišnju djevojčicu, osuđen je danas na 60 dana zatvora u budvanskom Sudu za prekršaje. To je epilog posljednjeg slučaja, koji se dogodio prošle sedmice u Budvi, u kojem su ugrožene polne slobode djece, a odlukom Tužilaštva je okvalifikovan kao prekršaj, a ne kao krivično djelo.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti iz budvanskog Suda za prekršaje, sudija Marko Đukanović izrekao je optuženom Nikšićaninu kaznu dvomjesečnog zatvora, što je i maksimum kada su u pitanju ovakvi prekršajni postupci.

Nikšićanin, koji je nastanjen u Petrovcu, odrekao se prava na žalbu i odmah je upućen u Spuž.

Policija je uhapsila O.J. nakon što je prijavljeno da je pratio osmogodišnju djevojčicu i govorio joj neprimjerene riječi, pokušavajući da je navede je na seksualne odnose.

„Sve se dogodilo u srijedu oko 15.30 časova kada se okrivljeni kretao u pravcu Druge osnovne škole, prateći djevojčicu“, rečeno je Vijestima.

U posljednjih pet mjeseci ovo je četvrti slučaj u kojem su žrtve bili maloljetnici, a napadale su ih i uznemiravale starije osobe i ugrožavale njihove polne slobode. U nijednom od tih slučaje nadležni nijesu prepoznali elemente krivičnog djela.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply