Mini mozaici i mentalna aritmetika u Razvojnom centru

Naredne sedmice Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji organizuju dvije radionice, namijenjene djeci od četiri do 14 godina. Mlađi će kreirati jedinstvene mozaike, vježbajući motoriku, dok će stariji imati priliku da učestvuju u radionici mentalne aritmetike.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U ponedeljak, 21. februar u 18 sati biće održana kreativna radionica, pod nazivom Mini mozaici, koju realizujemo u saradnji sa Fakultetom vizuelnih umjetnosti, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 8 godina.

Mozaik je izvrstan način za istraživanje boja i oblika. To je zapravo i omiljeni hobi mnogih odraslih osoba. Djeca će biti zainteresovana za stvaranje poznatih ili nepoznatih živopisnih slika, a biće to i odličan način da razviju i vježbaju motoričke vještine dok se zabavljaju u ulozi malih umjetnika. Starija djeca će koristiti manje komade, pa će njihovi mozaici biti detaljniji, dok će mlađi raditi sa krupnijim segmentima stvarajući tako brže  jednostavniji projekat.

Radionicu će voditi studentkinje Teodora Tijanić i Gordana Bulatović sa Fakulteta vizuelnih umjetnosti, sa mentorkom profesoricom mr Mašom Jovović.

U srijedu, 23. februara u 18 sati organizujemo radionicu Suan Pan mentalna aritmetika, u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje ovog programa.

Mentalna aritmetika je razvojni program koji se sastoji od aritmetičkih kalkulacija gdje se koristi samo ljudski mozak, bez pomoći kalkulatora, kompjutera, papira ili olovke. Metodika rada prilagođena je uzrastu djeteta, a prate je različite kreativne igre i druge stimulativne aktivnosti u cilju bolje socijalizacije, podizanja samopuzdanja učenika i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja. Radionica je namijenjena uzrastu od 7 do 14 godina, a vodi je Ivana Leovac Radulović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply