Šezdesetčetvorogodišnjak mazio djevojčicu, Tužilaštvo smatra da je to samo prekršaj

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ocijenilo je da šezdesetčetvorogodišnjak ne treba krivično da odgovara zbog toga što je dodirivao djevojčicu koja je od njega mlađa 51 godinu, pa je policija protiv njega podnijela prekršajnu prijavu.

Iz Uprave policije Vijestima su odgovorili da su, postupajući po prijavi majke trinaestogodišnjakinje, saslušali sve aktere tog događaja (imena poznata redakciji Vijesti). Objašnjavaju i da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i da je sa spisima predmeta upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom slučaju ne postoje elementi krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Prethodno, djevojčica je majki ispričala da je komšija, na kog se inače žalila da je grli kada ide u školu, i sada to ponovio, ali je ovog puta skroz primakao svom tijelu i držao je par sekundi, nakon čega je, kada mu je rekla gdje se zaputila, otišao.

Međutim, odmah potom ju je sustigao automobilom i ponudio da je odveze kako bi je zaštitio od hladnoće.

Prema navodima krivičnih prijava, u koje Vijesti imaju uvid, djevojčica je ušla u automobil komšije, ali je on odmah uhvatio za ruku koju je držala na svojoj butini i počeo da je miluje, govoreći joj: “Kako ti je ruka hladna”.

U tom dokumentu piše i da je šezdesetčetvorogodišnjak tada djevojčicu pitao: “Hoćemo li malo da se provozamo?”, milujući joj ruku cijelo vrijeme.

Nakon što je odbila, govoreći da kasni, pitao je: “Da li znaš šta je tajnica?”, a kada je dobio negativan odgovor, pitao je – “Znaš li šta je tajna?”. Djevojčica mu je, piše u izjavi, odgovorila da zna i tražila od njega da ne skreće nigdje, a on je držeći je za ruku zaustavio automobil ispred objekta ka kom je krenula, kada je i uspjela da izađe iz automobila.

Uplašena da je komšija ponovo ne presretne, sve je ispričala majki, koja je i odvela u policiju da skupa podnesu krivičnu prijavu.

Djevojčica je i službenicima policije ispričala da se uplašila i da se boji da je komšija ponovo ne zaustavi. Postupajući tužilac, međutim, ocijenio je da nema dovoljno elemenata za pokretanja krivičnog postupka.

”Podgorička policija je protiv… podnijela Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz čl. 7 (naročito drsko i bestidno ponašanje) Zakona o javnom redu i miru“, odgovorili su iz Uprave policije.

Prema Zakonu o javnom redu i miru, ko na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 100 eura do 400 eura ili kaznom zatvora do 30 dana.

„Ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply