Veče društvenih igara i logopedska radionica u Razvojnom centru

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji naredne sedmice organizuju dvije besplatne radionice, namijenjene predškolcima i osnovcima. U četvrtak, mlađi će sa logopedom razvijati funkcije neophodne za početno čitanje i pisanje, dok je petak rezervisan za društvene igre sa vršnjacima.

Radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.  

U četvrtak, 17.februara od 19 sati biće održana radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj psihomotorike, pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Osim toga, planirane su i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike i sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi logoped Vlado Medojević, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina.

Prijatelj radionica Igračkoteke i Razvojnog centra je Leader Kids, koji pomaže u obezbjeđivanju materijala za rad.

U petak, 18.feburara, u 18 sati organizovaćemo veče društvenih igara, za djecu uzrasta od 8 do 12 godina.

Prva asocijacija na pojam društvene igre je obično zabava, ali one imaju brojne prednosti po fizičko i mentalno zdravlje. Još davno su preci uvidjeli koristi od igranja društvenih igara, čemu svedoči podatak da su neke stare i 5.000 godina. Djeca kroz društvene igre nauče da gube i da se izbore sa neuspjehom. Društvene igre u tom smislu omogućavaju rešavanje sukoba i borbu sa frustracijom u kontrolisanom okruženju. Sa druge strane, kada se igramo, mi posmatramo stvari na nove načine, jer nas pravila igre stavljaju u nove situacije, drugačije okvire i donose nova pravila.

Uz edukativne i strateške društvene igre, djeca će na radionici, imati priliku da uz zabavu i druženje sa vršnjacima razvijaju bolju komunikaciju, koncentraciju, logiku, ali i timski i takmičarski duh.

Radionicu vodi Marija Martinović.

Radionice će biti organizovane u skladu sa svim propisanim mjerama protiv širenja epidemije COVID-19. Broj djece je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply