U budvanskom vrtiću zbog korone zatvorene tri grupe

U JPU “Ljubica Jovanović Maše” u Budvi zbog korone su trenutno zatvorene tri vaspitne grupe, ali epidemijska situacija je, kako navode u upravi, pod kontrolom.

Navode da je strogo pridržavanje mjera protiv širenja koronavirusa u vrtiću do sada dalo dobre rezultate, odnosno nijedan slučaj nije izmakao kontroli.

Visok nivo održavanja higijene, dezinfekcija, često pranje ruku, zabranjen ulazak u objekte svima osim djeci u pratnji jednog roditelja, kao i nošenje maski za zaposlene i roditelje koji dovode djecu – mjere su koje su na snazi  u JPU „Ljubica Jovanović Maše“. Ističu da je za dobre rezultate i u buduće potrebna odgovornost svih, a posebno roditelja.

„U vrtiću je stanje pod kontrolom, ali i prilično teško ponekad. Teško je da uskladimo sve i da imamo dovoljan broj vaspitača, ali ipak se snalazimo. Trenutno imamo jednog zaraženog vaspitača i dva u izolaciji. Takođe, imamo i dvoje zaražene djece i 25 u izolaciji. Trenutno su nam i tri grupe zatvorene u vrtiću“, kazala je za Polis Viktorija Blagojević, pedagog u ovoj ustanovi.

U susret proljeću, u budvanskom vrtiću pripremaju brojne aktivnosti.

„Kada stigne proljeće onda kreću brojne akcije u vrtiću, tu su i praznici i bude sve veselo. Tako je i za jesen, ona takođe ima svoje značke i oba ta godišnja doba daju inspirativne teme“, kazala je Blagojević.

Izvor: RTV Budva

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply